על תכנית הקיץ

הודעה - תכנית הקיץ 2021

תכנית הקיץ השנה תתקיים בהתאם להנחיות הבריאות. אנו מקווים כי ניתן יהיה לקיים שעורים פנים אל פנים, לפחות עבור תלמידים המתגוררים בארץ. במקביל, בכוונתנו להציע שיעורים מקוונים בכל רמות הלימוד: מתחילים, ממשיכים (Intermediate), ומתקדמים (Advanced), בהתאם לכמות הנרשמים, עבור תלמידים מחו"ל.

תאריכי תכנית הקיץ 2021 - 1 עד 29 ביולי

תכנית הקיץ תתקיים בקמפוס אוניברסיטת תל אביב, בתאריכים 1 עד 29 ביולי, 2021. התכנית מציעה למשתתפיה לימודים אינטנסיביים של יידיש בשלוש רמות שונות. להוראת השפה מתווספת תוכנית העשרה הכוללת, בין היתר, הרצאות, מפגשי שיחה, סדנאות, סיורים, ואירועי ערב חברתיים ותרבותיים. התכנית מתקיימת 5 ימים בשבוע, במשך 4 שבועות.

לימודי השפה מתקיימים בשתי משמרות.

משמרת בוקר: בין השעות 10:00 ו - 13:30.
במשמרת זאת מוצעת כיתת מתחילים פנים אל פנים, כיתות ממשיכים: פנים אל פנים ומקוונת,
​וסמינר מחקר מתקדם פנים אל פנים.

משמרת ערב: שעורים מקוונים בלבד: מתחילים 18:00 עד 20:30, ממשיכים: 19:30 - 22:00

תכנית ההעשרה: מתקיימת בין השעות 15:00 ו - 17:30.
שעורי שיחה פנים אל פנים יתקיימו בימי שלישי בשעות 15:00 - 16:00.
שעורי שיחה מקוונים יתקיימו בימי שלישי בשעות 16:00 - 17:00.
שאר פעילויות ההעשרה יתקיימו בין השעות 16:00 - 17:30 ויהיו מקוונות, או היברידיות.

במרחק דקות ספורות בלבד ממרכז תל אביב וחופיה, אוניברסיטת תל אביב היא האוניברסיטה הגדולה בישראל, אשר ברשותה משאבים מגוונים ללימודי יהדות וביניהם, מוזיאון התפוצות ואוסף מרגוליס לספרות ותרבות יידיש. סטודנטים מוזמנים ליהנות ממגוון האטרקציות שמציעה העיר תל אביב: מוזיאונים, בתי קפה, ארכיטקטורת בהואוס, חוף הים והטיילת, הנמל הישן, פסטיבלי קיץ ומועדונים בעיר הידועה לכל כ"עיר ללא הפסקה."

כסטודנטים בבית הספר הבינלאומי של אוניברסיטת תל אביב, המוכר על ידי אוניברסיטאות ברחבי העולם ועל ידי רוב האוניברסיטאות בישראל, זכאים המשתתפים  לקרדיט של 80 שעות הוראת שפה וספרות (בשווי 4 ש"ס), בהנחיית מורים מוסמכים ובעלי ניסיון רב, וכל זאת בכיתות קטנות ובאווירה אינטימית ויחידנית.

לימודי שפה – בוקר

שיעורי יידיש יתקיימו בין השעות 10.00 – 11:30 בבוקר, ובין 12:00 – 13:30 בצהריים בקמפוס אוניברסיטת תל אביב. השיבוץ לכיתות ייקבע על בסיס הישגי הסטודנט במבחן בקיאות ביידיש אותו יידרש לעבור עם תחילת התכנית. נוכחות בשיעורי היידיש הינה חובה.

יידיש 1

מבוא לשיחה, דקדוק וכתיבה יידית תקנית, בקבוצות נפרדות לדוברי אנגלית ודוברי עברית.

יידיש 2

עבור סטודנטים בעלי ידע ושליטה ביידיש ברמה שהינה מעבר ל-'מתחילים בסיסית'. גם קורס זה מתחלק לשני חלקים: האחד מתמקד בפיתוח כישורי חיבור ושיחה והאחר שם את הדגש על קריאה ודיון בטקסטים ספרותיים.

סמינר מתקדם לתלמידי אוניברסיטה

סמינר מתקדם, המיועד לתלמידים מן המניין באוניברסיטאות, שידיעת  היידיש שלהם קרובה למתקדמת, או מתקדמת, ואשר עוסקים במחקר הדורש ידע מתקדם בשפת היידיש. מטרות הסמינר הן, לשפר את השליטה בשפה, וכן, לנתח טקסטים נבחרים בספרות יידיש מודרנית. המשתתפים בסמינר יידרשו להגיש שתי משימות כתובות בכל שבוע.

סדרת הרצאות

סדרת הרצאות בשפה האנגלית בנושא "נקודת ציון בספרות היידית" תהיה פתוחה לשמיעה עבור הסטודנטים.

התכנית האקדמית והתרבותית - אחה"צ

פעילויות אחה"צ יתקיימו בקמפוס אוניברסיטת תל אביב, ובאופן מקוון. הפעילויות יכללו הרצאות, שעורי שיחה, סדנאות, סיורים ועוד.

מלגות מוצעות לסטודנטים הלומדים בהיקף מלא

עלויות התכנית הינן:

• 2,500 ₪ שכר-לימוד.

• 250 ₪ דמי הרשמה

תאריך אחרון להרשמה: 15 ביוני, 2021

ראשי התכנית האקדמית:

דר' חנה פולין - גלאי

מנהלת המכון ללשון, לספרות ולתרבות היידיש ע"ש משפחת גולדרייך.

פרופסור ג'סטין קאמי

ראש התכנית למדעי היהדות

סמית' קולג'

למידע נוסף, אנא צרו קשר עם:

תכנית הקיץ הבינלאומית ללימודי יידיש ע"ד נעמי פרוור כדר

בניין רוזנברג, חדר 101 ד'

אוניברסיטת תל אביב

רמת אביב

תל אביב, 69978

טלפון: 03-6407805

מייל: naomiyiddish@tauex.tau.ac.il

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש